Inledning – fusk!

Ja, allt går att bortförklara – även det fusk som inledde den här cykelturen. Cykelturen började nämligen med buss! Det är ju oerhört bekvämt med buss, så man kanske skulle kunna fortsätta så 🙂 … ”Var och cyklade i Ryssland – åkte buss” kunde rubrikerna vara.

Ok, vi förklarar. Tidspress, omöjlighet att ändra tidschemat ledde fram till det här. Kanske har jag gjort allt som jag borde, kanske har jag inte gjort det. Startdag var planerad till tisdagen 15 juni, nu blev starttiden från Juoksengi 07.10 den 17 juni istället. Väl framme hos Tarja i Kajaani var klockan 18.55 finsk tid, vi är enligt de ursprungliga planerna.

Riitta Mäkitaavola var vaken på torsdag (17/6) morgon och kunde ta några bilder utanför huset. Hela natten innan hade gått till att få ihop sakerna, oj vad mycket det blev! Noterade snabbt den bakvikt som cykeln hade fått och när väl framme i Haparanda det var dags att cykla över till Torneå så var det en väldigt vådlig första färd med en vinglig cykel och med en cyklist som var en aning trött.

Torneå busstation och givetvis hade jag blandat svensk och finsk tid och trodde jag hade gott om tid till bussen – missade den! Så det blev nästa buss.

Ringde kusinen Airi Alatalo som kom med sin dotters döttrar Tinka och Taika kom och åt pizza med mig på Turkin pippuri. Stora pizzor, men pizzorna är bättre i Tjeboksary på Pizzeta på Arbat…

Inhandlade internet för en vecka till iPhonen. Tyvärr visade det sig att det inte fungerade. Har under dagen pratat med säkert 7-8 personer hos Saunalahti och ingen hittar felet.

Buss till Oulu i ”Veljekset Salmelas” /Bröderna Salmela/ fallfärdiga bussar. Men det kanske bara är invändigt.

Kort stopp i Oulu och en grinig busschaufför som hade bråttom att komma iväg, expressbussen skulle ju till Helsingfors via Kajaani. Knöligt att få in cykeln där.

Framme i Kajaani (Kajana) mötte Tarja och vi fikade lite ”rönttösiä” och wienerbröd på Kainuun piirin kanslia. Vilket fint kansli de har i Naturskyddsföreningen i Kainuu! Mycket finare än i Norrbotten :-).

Bastubad och tältuppsättning, WBT-3 kom för första gången upp. Tältet känns helt rätt! Sedan sov vi i tältet för att testa det. Kallt mitt i natten, får hoppas att det inte kommer snö i sommar – sovsäckarna är inte riktigt anpassade för minusgrader.

Dagens resultat:

Transporterad sträcka: 439 km

Cyklad sträcka: ca 3 km

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s