Visitkort och första färden på E4

När vi for från Bodil Ämting och Per Thomasson på Berghem i Umeå sken solen. Tack för ännu ett tillfälle att få träffa er!

Ett första besök på väg ut ur stan blev hos cykelhandlaren på Häradshövdingegatan ledde till minst en timmes reparation men också en hel del ny kunskap. Tryckningen av bildvisitkort med den här adressen tog sin tid så vi åt middag och laddade inför färden. Nu kan alla som får visitkorten hitta till bloggen – kommentera gärna!

Efter ett trevligt besök hos Seppo Aalto i Ström såg vi för första gången havet, ja det lär ju vara Bottenhavet om jag nu räknat min geografi rätt. Alex var överraskad att det var så lätt att komma ner till havet – tack den svenska allemansrätten försökte jag förklara det som.

Under kvällen lyckades vi till slut komma så långt ner som till Lögdeälven efter att bl.a. provat på kvälls/nattcykling på E4:an. Ett fint vindskydd vid Trafikverkets rastplats gjorde att vi slapp sätta upp tält. Ja, blött tält på morgonen är inte så muntert. …och givetvis regnade det på natten och fotänden av i alla fall min sovsäck var blöt.

Efter att nu har upplevt E4:an på nära håll så är det en för cyklister nära-döden-upplevelse. För mänskligheten utgör den en av miljoner bilder på hur vi slösar på våra resurser och fortsätter vår mycket snabba färd mot avgrunden. Vem vågar stänga av E4:an i den ena körbanan och bara släppa fram cyklister på den delen? Ingen av dagens politiker skulle jag tro, insikten om de kraftfulla åtgärderna som krävs för mänsklighetens överlevnad finns inte. Men det kanske inte är viktigt?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s