Punktering x 2

  
 
Punktering två dagar i rad. Nr ett med ett skyddande tak och en bropelare mot vinden. Dagsljus och det lokala gatukontoret hade vänligen ställt upp med flera orange koner för att nyttjas av velomobilfarare som får punkteringar. Med konen kunde man lyfta upp hjulet och byta slangen. En liten vass millimeterstor glasskärva hade borrat sig igenom däckets skyddslager. 

Gårdagens punktering var något helt annat. I en liten by i norra Frankrike hamnade jag vid en Kristus-staty med tomt bakdäck. Mörkt. Blåst på närmare 10 meter per sekund. Regn. Nu hände det ju inte som i någon av filmerna att han klev ner och hjälpte till med punkteringen. Släpade därför iväg velomobilen ett hundratal meter till en garageuppfart med tillräckligt vindskydd.
Lyfte upp den lastade velomobilens bakdel i knäet eftersom de i Frankrike inte ännu har varit så förutseende att de ställer ut vägkoner.
Efter mycket krånglande med ett ytterdäck som legat i sin förpackning i ett par år lyckades jag kränga på allt. En lokal fransk man i medelåldern kom fram och var till social hjälp. – Kom och knacka på i det vita huset, nr 62 är det, om du behöver hjälp.
Skulle gärna tacka honom för uppmuntran om jag skulle veta vilken by, vilken gata och vad han heter. Trevligt, som vanligt är människor hjälpsamma i små byar.

Nu sitter det fina lappar på bägge däcken. Det är väl ingen match på ett varmt hotellrum i staden Bapaume i ett hotell som heter Paix med en hårtork för finishen. Tror Paix betyder fred på franska. Fred på er alla människor runt Jorden. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s